Benlik Aynasına Bakmak

Gerçek duygularımızı, düşüncelerimizi gizlemeyi çok küçük yaşlardan itibaren öğreniriz. Aileyle başlayıp okulla devam eden gelişim sürecinde, bazen baskıyla bazen de onay almak, güçlü görünmek ve çevremizle çatışmayı en aza indirmek için gerçek benliğimizi saklarız. İyi bir yaşam büyük ölçüde kendimizi ne kadar iyi tanıdığımıza bağlıdır. Benlik farkındalığı ne yazık ki okullarda öğretilmez; o yüzden pek çok insan kendini tanımadan, otomatik pilotta yaşar.

Şiddetin Gölgesinde İlişkilerin Karanlık Kuyuları

Şiddet genellikle tokat atma, yumruklama, tekmeleme gibi fiziksel saldırılarla özdeşleştirilir. Oysa ilişkilerde şiddet, çok daha geniş kapsamlı bir kavramdır. Duygusal, fiziksel, cinsel, ekonomik, ideolojik veya manevi yönden acı çektiren ya da zarar veren her tür tutum ve davranış, ilişkide şiddete işaret eder. Baskı kurarak sindirmek, küçük düşürücü isimler takmak, sürekli eleştirmek, aşağılamak, korkutmak, acındırarak duygusal şantaj yapmak, umursamamak, küsmek, parasız bırakmak, cinsel istismarda bulunmak, aldatmak, terk etmekle, öldürmekle tehdit etmek, suça yönlendirmek, dövmek, yaralamak gibi birçok davranış ilişkide şiddettir.

Aklın Kutsal Kitabı

Bilgi, kimsenin sizden alamayacağı bir güçtür. Bilgi eksikliğinin olduğu yerde, sorgulanmamış ezberler,değerler, dürtüler ve alışkanlıklarla yaşanır. Kendinizi tanıyıp hayatı anladıkça, geçmişi aşmanız, daha iyi kararlar almanız, engellerle başa çıkmanız, yaratıcı ve anlamlı yaşamanız kolaylaşır.

Endişesiz İlaçsız

Modern hayatın çılgın temposunda milyonlarca insan, yaygın anksiyeteden panik atağa, travma sonrası stresten fobilere uzanan sayısız endişe bozukluğu ile mücadele ediyor.

Endişenin çözümünde ilaca bağımlı tedavi, kalıcı çözümler sunmadığı gibi, ilaçların yan etkileri, yeni sağlık sorunlarına da kapı açıyor. Doğal çözüm olarak sunulan birçok yöntem ise, bilimsel dayanaktan yoksun.